top of page
JourneyOps logo
Colorful Lights

Julkishallinnon polkujohtamisen ohjelma

Vaikuttavuus   |  Tuottavuus   |   Asiakaskokemus

Ohjelma lyhyesti

Haemme ohjelmaan mukaan 5-10 organisaatiota, joista jokaisesta osallistuu 2-5 hengen tiimi.

Ohjelman hyödyt

  • Polkujohtaminen avaa uusia näkökulmia asiakaskokemuksen johtamiseen -  tavoitteena organisaation vaikuttavuuden ja tuottavuuden parantaminen.​​

​

  • Pilotissa luot tiimisi kanssa omaan organisaatioon sopivan toimintamallin polkujohtamiseen ja työstät valittua aihetta tarkemmalla tasolla.

​

  • Ohjelman aikana tunnistatte myös mahdollisuuksia organisaatiorajat ylittävään yhteistyöhön ja työntekijäkokemuksen parantamiseen.

Moduulit

Ohjelma koostuu viidestä kolmen viikon moduulista, jotka alkavat aina yhteisellä päivän kestävällä alustustyöpajalla. Tätä seuraa kahden viikon tiimin oma työstöjakso yhdessä mentorin kanssa. 

01

Johdanto polkujohtamiseen periaatteisiin ja käytäntöihin

Tämä moduuli tarjoaa kattavan johdatuksen polkujohtamisen periaatteisiin ja käytäntöihin julkishallinnon organisaatioille. Moduulin aikana osallistujat oppivat polkujohtamisen määritelmän, sen merkityksen asiakaskokemuksen parantamisessa sekä käytännön hyödyt organisaatiolle ja asiakkaille. Moduuli kattaa polkujohtamisen keskeiset käsitteet, periaatteet ja rituaalit, ja tarjoaa konkreettisia esimerkkejä ja ideoita, joita osallistujat voivat soveltaa omissa organisaatioissaan.

02

Asiakasymmärrys ja asiakaskokemusmittarit

Tässä moduulissa keskitymme laadullisen ja määrällisen asiakasymmärryksen hyödyntämiseen polkujohtamisessa. Moduuli käsittelee myös, kuinka polkujohtaminen mahdollistaa proaktiivisen asiakastutkimuksen ja parantaa asiakasymmärryksen saavutettavuutta ja vaikuttavuutta. Pilotissa luodut polut rikastetaan laadullisella asiakasymmärryksellä ja niihin liitetään asiakaskokemusmittarit.

03

Tuottavuus, vaikuttavuus ja ekosysteemit

Kolmannessa moduulissa katsomme kolikon toiselle puolelle ja tutkimme miten polkujohtaminen tukee organisaation tuottavuus ja vaikuttavuus tavoitteita sekä miten se mahdollistaa elämäntapahtuma-keskeisen ekosysteemin asiakaslähtöisen toiminnan. Pilotissa luotuihin polkuihin kytketään liiketoimintamittarit ja niistä tunnistetaan uusia mahdollisuuksia, joita arvioidaan asiakas- ja liiketoiminta-arvon mukaan.

04

Oman organisaation toimintamallin sovittaminen

Neljännessä moduulissa keskitymme polkujohtamisen prosesseihin ja rooleihin. Analysoimme nykyiset toimintatavat ja pohdimme, miten polkujohtamisen prosessit voidaan integroida niihin. Tavoitteena on toteuttaa organisaatiossa muutos, joka tukee asiakaskeskeistä toimintaa.

05

Polkujohtamisen käynnistäminen ja skaalaus

Tässä moduulissa keskitytään polkujohtamisen käynnistämiseen ja laajentamiseen organisaatiossa. Teoreettisessa osuudessa käsitellään polkujohtamisen tavoitetilaa, tyypillisiä haasteita alkuvaiheessa ja skaalauksen edellytyksiä. Pilottiosuudessa tiimit laativat 90 päivän toimintasuunnitelman polkujohtamisen aktivoinniksi ja skaalaamiseksi. Tavoitteena on ymmärtää, miten polkujohtaminen otetaan käyttöön organisaatiossa, aktivoida keskeiset uudet roolit ja laatia konkreettinen suunnitelma skaalauksen toteuttamiseksi.

Ohjelman vetäjät: Anni Leppänen & Esa Nettamo

Ohjelman vetäjinä ovat JourneyOpsin perustaja Esa Nettamo ja julkishallinnon strateginen muotoilija Anni Leppänen. 

Kenelle?

Polkujohtamisen ohjelma on suunnattu julkishallinnon asiantuntijoille ja johtajille. Erityisesti ohjelma voi kiinnostaa palvelumuotoilijoita, viestinnän asiantuntijoita, ICT-projektipäälliköitä tai tuoteomistajia ja palvelualueiden kehittäjiä ja johtajia. Ohjelmaan haetaan tiimejä eli jokaisesta julkishallinnon organisaatiosta kerätään 2-5 hengen porukka mukaan. Yhteensä ohjelmaan valitaan 5-10 tiimiä.

magnet-me-zWkZwLUTlbw-unsplash.jpg
IMG_1457 (1)_edited_edited.png

Polkujohtaminen julkishallinnossa

Julkishallinnossa polkujohtamisen tavoitteena on lisätä toiminnan vaikuttavuutta ja tuottavuutta sekä parantaa palveluiden asiakaskokemusta. Malli haastaa perinteisen projektimuotoisen palvelumuotoilun ja tuo moniammatillisen lähestymistavan organisaation ytimeen. Polkujohtaminen mahdollistaa tiedolla johtamisen. Se tuo erillään toimivien organisaatioyksiköiden — kuten viestinnän, ICT:n, palvelu- ja strategiakehityksen — asiantuntijat sekä pirstaleisen tiedon yhteen, palvelupolun äärelle. Tuloksena on prosesseja sujuvoittava ja saumattomampi kokemus, niin organisaation työntekijöille kuin asiakkaille. Digitaalisten palvelujen käyttöaste paranee ja palvelujen yhdenvertainen saavutettavuus varmistuu.

anton-jansson-mTIer0UVf2k-unsplash.jpg

HALUATKO KUULLA LISÄÄ OHJELMASTA? 
Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä sinuun.

bottom of page